Решението за преминаването на Defender край Крим е взето от британския премиер

Окончателното решение за преминаването на британския миноносец Defender край Крим е взето от британския премиер Борис Джонсън, съобщи The Telegraph.

Решението за преминаването на Defender край Крим е взето от британския премиер

Според вестника плановете на британското министерство на отбраната корабът да премине през водите близо до руския полуостров са предизвикали спор между министерството на отбраната и външното министерство на страната. Британският външен министър Доминик Рааб предупредил за възможна руска реакция на подобни действия от страна на екипажа на миноносеца.

В резултат на тези разногласия окончателното решение било прехвърлено на главата на правителството. В същото време екипажът на кораба получил всички инструкции в понеделник, 21 юни, тоест два дни преди инцидента.

По-рано заместник министър-председателят на кримското правителство и постоянен представител на Крим при президента на Русия Георги Мурадов, на фона на инцидента с британския миноносец предложи Великобритания да бъде включена в списъка на недружелюбните за Русия страни, предаде РИА Новости

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments