Кадиров: Аз аз съм пехотинец на Путин

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков сподели как държавният глава на Русия Владимир Путин се отнася към работата на главата на Чечения Рамзан Кадиров.

Кадиров: Аз аз съм пехотинец на Путин

По време на пресконференцията журналисти попитаха представителя на Кремъл защо същият кадрови феномен, както при Кадиров, все още не е възможен в Дагестан, Ингушетия и други републики на Северен Кавказ.

«Всяка република на Северен Кавказ има свои специфики, знаете ли, така че тук можете да говорите само за конкретна република», каза Песков.

Според него руският лидер по-рано е подкрепил намерението на Кадиров да продължи да ръководи региона.

„Президентът оценява положително резултатите от работата му, начина, по който се развива републиката. В същото време президентът обръща внимание на онези „тесни места“, които съществуват в социалната сфера и т.н., където трябва да се положат допълнителни усилия.

Но като цяло президентът оценява положително резултатите от работата на Кадиров“, каза прес секретарят.

Песков сподели и за уникалността на чеченския лидер.

„Той започна да ръководи региона в момент, когато той всъщност беше унищожен в резултат на няколко войни. Сега, разбира се, това е съвсем различен проспериращ регион, развиващ се регион. Не без проблеми, но от друга страна, проблеми има навсякъде. По този дълъг път, заедно със своя регион, пътува Рамзан Кадиров“, отбеляза Песков в отговор на въпрос на журналистите.

Ден преди това руският президент Владимир Путин покани главата на Чечения Рамзан Кадиров да участва отново в изборите през септември, той самият сподели по време на среща чрез видеовръзка с вероятния кандидат.

Преди това чеченският лидер заяви, че се смята за «слуга на народа» и «проект» на президента на Руската федерация.

„Аз съм ръководител на Чеченската република, ние имаме собствен герб и флаг, аз съм избраният ръководител на републиката, аз съм пехотинец на Путин, аз съм проект, може да се каже, на президента на Русия“, написа той в своя Instagram.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments