Британски читатели: Русия си изтри краката в нас

Московският кореспондент на The Times изящно нарича руския предупредителен огън «известие за необходимост» към британски миноносец да напусне териториалните води на Русия. Марк Бенетс е подкрепен от читателите, които използват типичния английски хумор. Няко призовават за търсене на защита от Съединените щати.

Превод от The Times (Великобритания):

Британски читатели: Русия си изтри краката в нас

В сряда руски военен кораб откри предупредителен огън по британски миноносец в Черно море, а руски изтребители хвърлиха бомби, за да го принудят да напусне териториалните води на Русия.

Според руското министерство на отбраната HMS Defender е навлязъл на почти две мили в руските териториални води, след предупредителния огън той е бил принуден да направи обратен завой. Според министерството екипажът на кораба не е отговорил на предупрежденията и корабът на руската брегова охрана е открил огън. След това два изтребителя Су-24 хвърлиха четири взривоопасни осколочни бомби близо до кораба, след което той напусна териториалните води на Русия. Няма съобщения за жертви.

Коментари на читателите:

Hugh Brooking

Интересното е, че в статията няма нито едно споменаване, че руските самолети редовно влизат във въздушното пространство на Великобритания.

Fountainhead

А ние защо в отговор не стреляхме?

Paul the Greek

Можем ли сега да конфискуваме всички британски активи на приятелите на Путин? Започвайки от собственика на «Челси», моля.

Barnsey

Русия не би посмяла да открие предупредителен огън по Америка. Но Русия знае, че може да изтрие краката си във Великобритания.

Dogglebird

Ще ни трябва пълната подкрепа на САЩ. Забравете това обаче при Байдън. Байдън е безполезен, той не се интересува от нас. Другите страни от НАТО също няма да проявят интерес, всички заедно няма да могат да устоят на руснаците. Вашингтон трябва да поеме водеща роля по този въпрос. В противен случай нашите военни трябва да се съсредоточат върху защитата на Великобритания.

128 people

Маразматикът Байдън не може да си спомни кода — не можем да стреляме.

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/moscow-warns-spike-in-tensions-potentially-more-dangerous-than-cold-war-f2k3mgzdh

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments