Руснаците към британците: «Променете курса или откриваме огън», англичаните «включиха задна»

Британците не разбират защо техният есминец е трябвало да влезе в Крим в териториалните води на Русия. Някаква неразбираема игра на „котка и мишка“. Кореспондент на Би Би Си на борда на кораба признава, че това е провокация. Но руснаците не й се поддават.

Руснаците към британците: "Променете курса или откриваме огън", англичаните "включиха задна"

„Не бодете мечката с пръчка!“ — пишат читателите.

«Този тлъст варварин Борис си въобразява, че е Чърчил!»

Превод от Daily Mail, Великобритания: 

Руският боен кораб от Граничната служба на ФСБ на Русия се обърна със серия враждебни заплахи към британския есминец HMS Defender, когато той премина около Крим в сряда, 23 юни, преди да открие в посока кораба на Кралския флот предупредителен огън, а руски бомбардировач изстреля по курса на британския есминец четири бомби.

Британският есминец получи предупреждение по радиото:

«Ако не промените курса си, откриваме огън!», след като той влезе в 12-милевата граница териториални води на Крим в района на нос Фиолент в Черно море.

Кореспондентът на Би Би Си от пула на Министерството на отбраната Джонатан Бийл, който се намираше на борда на британския кораб, заяви, че когато миноносецът Defender се е приближил до южния край на полуостров Крим, е бил издаден боен сигнал за екипажа и всички оръжейни системи са били заредени.

Бийл заяви пред Би Би Си:

„По радиото се чуваха все по-враждебни предупреждения, включително едно, което гласеше:

„Ако не промените курса, откриваме огън!“

Чувахме изстрели в далечината, но мислехме, че сме недосегаеми за тях»

Коментари на читателите: 

kev1974

Всяка държава има право да защитава своите граници!

Donathome

Не трябва като «идиоти» да нахлувате в руските териториални води

Money-Liberty

Това не е обикновен «мимолетен инцидент». Като навигатор в миналото мога да кажа: разбирам, когато търговски кораб погрешно влезе в нечии териториални води, но това е напълно неприемливо за модерен военен кораб със сложно навигационно оборудване. Това е явна игра на „котка и мишка“, но трябва да се има предвид, че по време на нея мушкаме с пръчка мечката!

shader

Защо трябва да провокираме Русия?

Dave Powell

Бих искал да имаме лидер, готин като Путин. Тогава веднага бихме спрели целия този фарс с имигрантски джонки в Ламанша!

Valentino61

Какво, по дяволите, прави този Борис ?! Първо одира кралските въоръжени сили до кости, след което внезапно провокира много по-силен враг в териториалните му води, вместо да се справи с най-спешната задача — спиране на притока на десетките хиляди нелегални мигранти във Великобритания всеки месец!

Това е просто нелепо !!!

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9716689/Russian-military-fires-warning-shots-British-destroyer-fighter-jet-drops-bombs-path.html#comments

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments