Николай Патрушев: Наблюдава се възраждане на биологичните оръжия в света

24 юни 2021-Нюз Фронт.

Възраждането на биологическото оръжие в света вече започна. Това съобщи на 24 юни секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Николай Патрушев по време на IX Московска международна конференция за сигурност.

Има ясни признаци, че опасните патогени се опитват да бъдат използвани за военно-политически цели. Всъщност сме свидетели на възраждането на биологични оръжия ”, каза той.

Николай Патрушев: Наблюдава се възраждане на биологичните оръжия в света

Според думите на Николай Патрушев въпросите за биологичната сигурност не се ограничават до борбата срещу коронавируса, съществуват и други епидемични заплахи.

Той подчерта още, че „световната общност трябва да обърне внимание на съвпадението на местата на огнищата на опасни болести с местоположението на чуждестранни биологични лаборатории в отделни държави“.

През април Патрушев заяви, че Русия има сериозни основания да смята, че в контролираните от САЩ биолаборатории, които се появяват по света, се разработват биологични оръжия.

Според него основно тези лаборатории се появяват на границите на Русия и Китай. В същото време той отбеляза, че в райони, където са се появили такива лаборатории, се регистрират огнища на заболявания, които не са типични за тези региони.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments