Николай Малинов: Българските русофили са жертва на тежък геополитически сблъсък!

Ние, българските русофили се жертваме в тежкия геополитически сблъсък и в русофобския консенсус, който е наложен в българското Народно събрание. Това заяви в интервю по телефона за Нова телевизия обвинения в шпионаж лидер на движението «Русофили» Николай Малинов. Припомняме, че вчера прокуратурата внесе в съда обвинението по разследването, започнато през септември 2019 година.

Николай Малинов: Българските русофили са жертва на тежък геополитически сблъсък!

Николай Малинов в момента се намира в Москва и днес му предстоят редица срещи, които той изброи в ефир. Ще се види с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство, който отговаря за Балканите, както и със сенатор Климов, с когото ще обсъди партийно сътрудничество с «Единна Русия». След това ще се види с директора на департамента «Външна политика» към Кремъл, а вечерта ще вечеря с Гавраилов и Бабурин.

Всичките ми срещи са публични, ще продължава да правя, това което съм правил и съм убеден, че това е полезно и добро за България», заяви Николай Малинов и припомни, че това е заявил и при излизането си от ареста.

За обвинението и влизането в съдебна зала той констатира:

«Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат.»

По думите му прокуратурата разполага само с «едни голи обвинения, без нито един факт«. Той никога през живота си не е имал достъп до секретна информация, за да може да я получава и предава някому.

Той подчерта, че «Двуглав орел» е неправителствена организация и в световното право би се създало прецедент.

«Да шпионираш в ползва на неправителствена организация — такова дело ще има за пръв път в света. В България е имало подобно дело през далечната 1978 година и не е успяло. Институтът за стратегически изследвания на Владимир Путин се занимава официално с анализи на обстановката по цял свят. Аз се радвам, че влизам в съда», заяви лидерът на «Русофили».

Николай Малинов посочи, че без приятелството на Русия България няма как да оцелее в световните турбуленции и в тежкия геополитически сблъсък, затова и продължава да работи в името на България.

По думите на Малинов прокуратурата му прави услуга с внесеното обвинение точно в момента, по време на предизборната кампания, в която партията му е част от Коалицията на Жан Виденов и Иван Атанасов «Ляв съюз за чиста и свята република».

Малинов допълни, че не е шпионин, а патриот.

Коментари:

comments powered by HyperComments