Държавната дума на Русия: «Ще стреляме на месо»

В интервю за Газета.ру. заместник-председателят на Комитета по отбрана към Държавната дума на Русия Юрий Швиткин нарече действията на Черноморския флот и руската гранична служба на ФСБ, които преди това бяха изтласкали чрез предупредителна стрелба есминеца на ВМС на Великобритания «Дефендър» от руската териториална граница, законни и оправдани.

Държавната дума на Русия: "Ще стреляме на месо"

„Действията на граничарите от руския Черноморски флот са абсолютно оправдани и законни. Трябва да се отбележи, че днес, за съжаление, нарушенията от ВМС на Великобритания и ВМС на САЩ, както и опитите за такива нарушения, имат определен модел, особено в навечерието на ученията, които ще бъдат проведени — това е недопустимо.

Ще направим всичко възможно, за да принудим Великобритания и САЩ да спазват закона, ако е необходимо, ще има огън с цел поразяване. Няма да допуснем нарушаване на териториалната цялост на страната ни“, каза Швиткин.

В същото време депутатът подчерта, че действията на руските военни не са агресивни, тъй като имат превантивен характер.

„Не бих казал, че те (руската армия) е действала агресивно. Тези действия са имали предупредителен, превантивен характер по отношение на нарушителите и са имали въздействие върху тях.

Тук няма агресивност, агресивността е налице в действията на британския флот, който наруши териториалната ни цялост“, добави депутатът.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments