Хилари Клинтън коментира поведението на Путин на срещата на върха в Женева

Бившият държавен секретар на САЩ и бивш кандидат за президент Хилари Клинтън в интервю за MSNBC коментира поведението на руския лидер Владимир Путин на срещата с американския му колега Джо Байдън.

Хилари Клинтън коментира поведението на Путин на срещата на върха в Женева
„Путин е велик разрушител, той има ясна мисия — да подкопае демокрацията, предимно в САЩ. Както каза президентът Байдън, ние се намираме в борба между автокрацията и демокрацията“, каза Клинтън.

Според нея стратегията на Путин през последните четири години включва «подигравки» и «наблюдение» на САЩ, а това трябва да бъде спряно. Тя счита, че споразуменията относно резултатите от преговорите не винаги могат да означават реални постижения. Тя посочи «постоянните трудности» в диалога с Путин.

„Дори когато преговаряте за нещо, което смятате, че е в интерес на Съединените щати, той ще продължи да подкопава и буквално да се опитва да затрудни живота ни“, обясни Клинтън.

Клинтън припомни и 45-минутното забавяне на преговорите с бившия президент на САЩ Барак Обама в кулоарите на срещата на Г-20 в Мексико — тя е убедена, че тогава руският лидер «умишлено се опитваше да овладее ситуацията». Тя подчерта, че този път Путин не е имал такава възможност. Срещата между Путин и Байдън се състоя на 16 юни в Женева във вила Ла Гранж — лидерите разговаряха повече от три часа.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments