Berlingske (Дания): Държавните учреждения не трябва да издигат знамето на дъгата

Главата на голям датски медиен концерн не разбира защо датските военни биват призовавани да участват в гей паради, но участието в други демонстрации и митинги не се насърчава. А датският парламент, тази обител на демокрацията, издига знамето на дъгата, но не подкрепя другите групи от населението.

Превод от Berlingske (Дания):

Berlingske (Дания): Държавните учреждения не трябва да издигат знамето на дъгата

«Трудно е да се разбере следната логика: защо парламентът веднъж в годината издига знамето на дъгата, макар при аналогични церемонии в Международния ден на жената, в Деня на борбата със СПИН и пр. това се отказва».

Нямам мнение за сексуалността на хората. Затова пък имам мнение за гражданските права: никой не трябва да бъде подлаган на дискриминация или да се ползва с привилегии заради сексуалната си ориентация.

Принципът трябва да бъде еднакъв за лесбийките, хомосексуалистите, бисексуалните, трансджендърите и всички останали, които попадат в абревиатурата ЛГБТ.

Имам и друго мнение: държавата не трябва да подкрепя отделни политически движения, тя трябва да поддържа неутралитет. Следователно, когато въоръжените сили в униформа участват в годишния гей парад, това е погрешно.

Датската толерантност може бързо да се превърне в дискриминация, ако държавата не установи ясни принципи.

Следователно парламентът и другите правителствени организации трябва да направят избор: или издига знамената на всички организации, или участието на военни на всички демонстрации. Иначе благодаря, но не.

Предлагам последното.

Източник: https://www.berlingske.dk/kommentatorer/statens-institutioner-skal-droppe-regnbueflaget#

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments