Бивш министър на Полша сипе «огън и жупел» срещу Русия


«Мнозина не вярват, че танковете наистина все още представляват заплаха за Европа, но „просто трябва да попитате украинците“, които „добре осъзнават заплахата, която представлява руската танкова армия“, каза Радослав Сикорский, екс-външен министър на Полша.

Бивш министър на Полша сипе "огън и жупел" срещу Русия

„На украинската и белоруската граница току-що станахме свидетели на най-голямото разполагане на войски в Европа от десетилетия. Украйна беше стратегически обградена“, подчертава бившият министър.

Президентът Владимир Путин даде на всички ясно да разберат, че той «има други възможности по отношение на Украйна» освен «дипломация, икономически бойкот или изнудване по отношение на доставките на енергия», заяви бившият външен министър на Полша в интервю за Der Spiegel.

Според Сикорски не може да се изключи възможността военните учения да се превърнат в нападение. Той е убеден, че Русия не само „модернизира цялостно своите въоръжени сили, но и ги поддържа в постоянна бойна готовност с помощта на мащабни маневри“. За разлика от това в НАТО американските войски не участват в мащабни учения в Европа от десетилетия, заяви бившият външен министър в интервю за Der Spiegel.

(ученията на НАТО в Европа, в които участват САЩ, са непрестанни, бел.ред.)

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments