«Putin show»

В крайна сметка Путин «не се отказа и на сантиметър» по нито един от чувствителните въпроси, включително Украйна, пише кореспондентът на CNN Клариса Уорд.

„Бях изненадана от неговия като цяло оптимистичен тон, когато той излезе (на пресконференцията, бел.ред.) без предварително изготвено изявление.

«Putin show»

Сякаш казва: „Не ме интересува, ще отговоря на всички ваши въпроси“.

И да чуя от него, че разговорите са конструктивни, че той говори един и същ език с Байдън — ми се стори интересно. Той каза, че срещата е била продуктивна и се надява, че може би това може да бъде началото на следващите стъпки в правилната посока, за да се върнат отношенията към нормалното“, сподели американската журналистка.

„По време на пресконференцията Владимир Путин изглеждаше доволен. От една страна, той приветства прагматизма и „огромния опит“ на Джо Байдън, изказвайки предположение, че те говорят „на един и същи език“ и приветства неговите „морални качества“.

От друга страна, той разкъса цялата критика към страната си на парченца.

Кибератаки? Според него те идват предимно от САЩ.

Алексей Навални?

„Този ​​човек“ убягва от законните си задължения след присъдата и „искаше“ това, което го очакваше. … Като цяло класическото риторично упражнение на непрекъснато обърнати обвинения, което се харесва на руския режим “, прави изводите си Le Monde.

Някои наблюдатели смятат, че самото провеждане на срещата на върха вече е играло в полза на руския президент.

„Това беше „шоуто на Путин “…

Визията на Путин означаваше отваряне на комуникационните канали. Путин очевидно беше доволен от срещата на върха. Той е във фаза на асимилация на новата американска администрация и опит за успокояване на всякакви антируски настроения“, цитира TVP Info полският експерт по международни отношения Ярослав Гуза.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments