Полски експерти за срещата Путин-Байдън: Голяма победа за Кремъл, Путин иска да възроди величието на СССР!

По повод срещата на върха между лидерите на САЩ и Русия Владимир Путин и Джо Байдън бившият полски външен министър на Полша Витолд Ващиковски изрази следната позиция:

Полски експерти за срещата Путин-Байдън: Голяма победа за Кремъл, Путин иска да възроди величието на СССР!

„Смятам, че срещата с Байдън е голяма победа за Путин, чиято максимална програма беше да възроди силата на Русия до нивото на Съветския съюз. В крайна сметка той много пъти е казвал, че разпадането на Съветския съюз е най-голямата катастрофа в руската история и би искал да се върне към 70-те и 80-те години, по време на ерата на Брежнев, когато съдбата на света беше решавана от съветските -американски срещи на върха. И точно това Байдън му предложи да направи».

Главата на Белия дом, по мнението на някои анализатори, не е изглеждал убедителен на срещата.

„В Женева американският президент не изглеждаше в добра форма. Разбира се, не е известно как точно са преминали преговорите при затворени врати.

Но контрастът между пресконференцията на Путин, който беше арогантен и лъжеше в очите на всички, но явно контролираше всичко, и конференцията на Байдън, който имаше подготвен списък с журналисти, а след това просто си тръгна и всичко изглеждаше много изкуствено, този контраст не може да бъде по-показателен“, заяви полският професор Збигнев Левицки пред Fakt .

Дори фактът, че преговорите са продължили три часа вместо очакваните четири или пет, според експерта, говори за «несериозното» отношение на Байдън.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments