Корабите и авиацията на Тихоокеанския флот на Русия отработиха удар по обекти и кораби на условен противник

Военните кораби на Тихоокеанския флот на Русия заедно с морската авиация, по време на учения в централната част на Тихия океан, нанесоха условен удар с крилати ракети по наземните военни обекти на условен противник, съобщава РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Корабите и авиацията на Тихоокеанския флот на Русия отработиха удар по обекти и кораби на условен противник

От ведомството съобщиха, че условната ракетна атака е извършена от надводни кораби и от въздуха. В същото време подкрепата за морските ударни групи е била осигурена от два противоподводни самолета с голям обсег на Тихоокеанския флот Ту-142М3.

От ведомството също така съобщиха, че екипажите на корабите от групировката на разнородните сили на Тихоокеанския флот, по време на изпитанията, са изпълнили задачи за унищожаване на ударна група на самолетоносач на условния противник.

„Два отряда кораби от Тихоокеанския флот, действащи на разстояние от около 2,5 хиляди мили (около 4,6 хиляди километра, бел.ред.) югоизточно от Курилските острови, отработиха задачи за откриване, противодействие и нанасяне на ракетни удари срещу ударна групировка на самолетоносач на условния враг. Условният ракетен удар е нанесен от флагмана на ВМС, носител на Ордена на Нахимов, гвардейския ракетен крайцер «Варяг», фрегата «Маршал Шапошников», корветите «Герой на Руската федерация Алдар Циденжапов», «Совершенный» и «Громкий», заявиха от министерството.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments