Себастиан Курц: Каналите за диалог с Русия трябва да са постоянно отворени!


Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц подчерта важността на диалога между Русия и ЕС и приветства резултатите от срещата на върха на Владимир Путин и Джо Байдън, съобщава Vienna Online. Курц отбеляза, че е необходимо открито да се обсъждат разногласията и „да се правят изводи“. Въпреки това, каза той, за да се „предотврати низходяща спирала в отношенията“, каналите за разговор трябва да останат отворени. Канцлерът подчерта: «В Европа мирът ще бъде само с Русия, а не срещу нея.»

Себастиан Курц: Каналите за диалог с Русия трябва да са постоянно отворени!

Курц подкрепи диалога между ЕС и Русия, въпреки всички съществуващи разногласия.

„Трябва да следваме този път и в ЕС. Важно е да останем в диалог и да се придържате към ясна линия в случай на разногласия, например по въпросите, свързани с правата на човека, които също трябва открито да обсъждаме“, призова Курц.

Според него той е заявил за това на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Трябва открито да обсъждаме разногласията си и да продължим да правим заключения, ако се появят нарушения на правата на човека и международното право. Но за да защитим нашите интереси и да предотвратим новата спирала надолу в отношенията, трябва да държим каналите за разговор с Русия отворени“, подчерта канцлерът.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments