Битката на титаните: «Неубиваемият Звяр» на Байдън и бронираната амфибия на Путин

Докато Владимир Путин и Джо Байдън решаваха съдбата на света, английският таблоид реши да разгледа отблизо железните им коне. Байдън пристигна с Кадилак на стойност 1,5 милиона долара, наречен The Beast (Звяр), с 20 см броня. Путин извади коз, след като се появи с руския Аурус с почти 600 коня под капака. Но най-интересното е вътре. Символично е, че колата на президента на САЩ е снабдена с кръв на Байдън в случай на извънредна ситуация. Освен това превозното средство на Байдън издържа на химически и биологични атаки.

Превод от Daily Mail, Великобритания: 

Битката на титаните: "Неубиваемият Звяр" на Байдън и бронираната амфибия на Путин

Ключови точки

— Джо Байдън и Владимир Путин пристигнаха на историческата среща в Женева със собствен кортеж

„Президентът на Съединените щати пристигна с брониран кадилак на стойност 1,5 милиона долара на име «Звяр». Путин пристигна със своя Аурус «Сенат».

— «Звярът» може да се похвали с камери за нощно виждане, оръдия със сълзотворен газ и 20-сантиметрова броня, които могат да издържат на експлозия на бомба.

— Аурус «Сенатът» на Путин е бронирана лимузина с 4.4-литров V8 двигател, произвеждащ 598 конски сили.

Битката на титаните: "Неубиваемият Звяр" на Байдън и бронираната амфибия на Путин

Машината е снабдена с безопасна кислородна система и запас от собствената кръв на президента Байдън в случай на извънредна ситуация.

«Звярът» може да издържа на химически и биологични атаки, както и на стрелба от куршуми и взривове, а шасито му се нарича «неубиваемо».

Твърди се, че прозорците му са с дебелина 7,6 сантиметра, а комбинираната броня от стомана и керамика е с дебелина 20 сантиметра.

В задната част на колата президентът с компания до четирима пътници са отделени от водача със стъклена преграда.

Президентът е единственият, който може да свали преградата с едно превключване.

Въпреки че много от характеристиките на Звяра остават класифицирани, известно е, че багажникът му е оборудван със система за пожарогасене, сълзотворен газ и димна завеса.

На задните седалки има сателитен телефон с директна комуникация с вицепрезидента Камала Харис и Пентагона.

Руският президент може да се похвали с уникална бронирана лимузина, за която се твърди, че пази пътниците в безопасност дори под водата.

Aурус «Сенат» е бронирана лимузина от представителен клас от руската марка луксозни автомобили НАМИ. Снабден е с 4.4-литров V8 двигател, произвеждащ 598 конски сили.

Сенатът е дълъг 6,6 метра и тежи 6,5 тона, има хибридно задвижване и 9-степенна автоматична скоростна кутия, която изпраща мощност и на четирите колела.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9692697/Battle-Beasts-Bidens-stretched-Cadillac-squares-Putins-Rolls-Royce-lookalike.html

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments