Агент Байдън. Джо Байдън

Вълна на подигравки в САЩ предизвика поредният брой на списание Time с лика на президента на САЩ на корицата

Агент Байдън. Джо Байдън

Списанието е посветено на предстоящата среща на президентите на САЩ и Русия в Женева. Очевидно в името на стремежите на демократичния елит, Байдън на корицата е брутално фотошопиран като мачото на държавата, а опонентът му Путин се отразява в модерните «бондовски» очила на президента. Снимката е озаглавена: „Да се разбере с Путин“. Посланието е ясно: политическият двубой ще се проведе на равни начала и остава да се види кой има по-твърда цев на револвера.

Списанието развесели американците. Особено много шеги предизвика сравнението на Байдън с Джеймс Бонд. Последният, обаче, няма да спаси «сънният» Джо при срещата му с «агента на КГБ».

Майсторът на политическата сатира Тим Янг отбеляза, че дори ретушът не е изтрил от чертите слабостта в лицето на обърквания се президент на САЩ.

«Яко момче» е на обложката, според Янг, очевидно се бои от уверения в себе си Владимир Путин.

Макар, може би Байдън просто спи — прикривайки очите си с очила.

Интересният мъжествен загар, който дизайнерите са нанесли на лицето на Байдън, принуди американците да си спомнят за нелепия отговор на «сънния Джо» на въпроса за любимия сладолед:
«Шоколадно-шоколадово рогче, божичке мой!»

В коментарите към снимката в социалните мрежи гражданите на САЩ отбелязват, че северно-корейската пропаганда днес е къде-къде по-правдива от официалните американски медии.

Вече прозвуча предложение авансово да се връчи на Байдън Нобелова награда за каквото и да е, както Обама получи за политическата си тежест.

В действителност, както считат много американци, Байдън пред Путин — това е все едно изплашен елен пред тъжък камион.

Единственото, в което президентът на САЩ ще се осмели да обвини Владимир Путин в Женева, това е «системната русофилия».

И, уви, дори ако се случи чудо — и Байдън спечели преговорите, то при всички случаи той ще ги забрави.

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments