The New York Times: В отношенията между САЩ и Русия е нужна «дипломация на високо ниво»

«Несъмнено, когато президентът Байдън и президентът Владимир Путин се срещнат в сряда във вилата Ла Гранж с вид на Женевското езеро, на срещата ще има поздрави от миналото. Байдът обеща да прочете на Путин лекция за правата на човека и задграничния авантюризъм на Русия, а Путин направи своеобразни ответни изстрели.

 The New York Times: В отношенията между САЩ и Русия е нужна "дипломация на високо ниво"

На отделните пресконференции в края и двамата по-скоро ще твърдят, че са напрарвили света по-безопасен, независимо от своите разногласия.

И това би било немалко достижение, а и необходимото достижение», пише на страниците на  The New York Times Серж Шмеман, член на редколегията на изданието…

«…Съществуват множество фактори, в които Русия представлява сериозна заплаха за международния ред и глобалната стабилност, от Украйна и Сирия до киберсигурността и правата на човека, а също в области, в които по-деловите отношения между Москва и Вашингтон могат да донесат полза и на двете страни, включително за промяната на климата, Иран, Китай, Арктика и пандемията от коронавируса», отбелязва той. — Именно тук «дипломацията на високо ниво» е най-необходима, за да се намерят способи да се управляват отношенията, които са развалени, за да може положението да не се влошава, а антагонистите да могат както преди да си сътрудничат там, където трябва».

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments