Служебният кабинет уволни директора на «Разузнаването»

Министрите от служебния кабинет «Янев» смениха директора на Национална агенция «Разузнаване». Новината съобщи след заседанието говорителят Антон Кутев.

Днес се взе решение Атанас Атанасов, ръководител на Държавна агенция разузнаване да бъде освободен на основание чл. 98. МС предлага да бъде издаден указ за освобождаването му, съобщи Кутев.

Служебният кабинет уволни директора на "Разузнаването"

Това се прави в контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата на националната сигурност на страната. Под неговото ръководство не е спазвана презумпцията за политическа неутралност и безпристрастност, налице е нарушаване на принципа при предоставяне на информация на президента, обясни мотивите той.

Издадено е постановление Антоан Гечев да бъде назначен за председател на държавна агенция «Разузнаване».

Станислав Станчев е определен за заместник-председател на ДАНС на същото заседание на кабинета.

С правителствено решение беше освободен от поста Недялко Недялков. В тази връзка, по предложение на председателя на ДАНС, Станислав Станчев ще довърши започнатия мандат до 25 юли 2023 г.

Станчев притежава образователно-квалификационна степен «магистър» по специалността «Танкови войски-строеви» от ВНВУ «Васил Левски» и по специалността «Финанси» от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан. News.bg.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments