Колко време ще е нужно преди Америка да назначи кон в Сената?

Колко време ще отнеме преди Америка да назначи кон в Сената?
Демократите обединяват американците срещу Русия

Автор: Пол Робъртс

Колко време ще е нужно преди Америка да назначи кон в Сената?

Цивилизованото общество се основава на истина и факти, а не на измами и мошеничество. И тъй като истината и фактите са цензурирани и тъй като измамите и мошеничеството са всичко, което имаме, тогава очевидно нямаме цивилизовано общество.

Всъщност в Съединените щати човек не може да намери никъде признаци на цивилизовано общество. Вместо дебати, в Щатите крещят оскърбления и заплахи.

Съдбата на подсъдимите, като полицая Шовин, се решава в медиите, а не в честни процеси. Учените и медицинските власти лъжат за пари — точно като журналистите. Истината няма защитници на официални позиции, особено в университетите.

Различни правителства служат на необявени цели и в името на постигането на своите цели инсценират ситуации, вселяващи страх. Държавите биват подлагани на нахлуване и бомбардировки на базата на лъжи и неверни обвинения.

Как може да се поправи курсът на този кораб?

Някои републиканци считат, че демократите са изгубили влияние, позволявайки разграбването и опожаряването на своите градове чрез «мирните протести».

Болшинството републиканци усвоиха пътя към успеха — «да не се разклаща лодката».

Те са удовлетворени от участието си, а не от това да бъдат лидери, вървящи срещу насрещния вятър.

Съответно, няма достатъчен брой републиканци, които биха били готови да се борят, за да предотвратят кражбата на президентските избори в САЩ.

Джордж Буш-син използва «войната с терора», за да отмени хабеас корпус (habeas corpus — институцията на английското наказателно-процесуално право, тясно свързана с принципа на личния имунитет; той е включен и в правните системи на други страни от англосаксонското правно семейство).

Обама използва «войната с терора», за да да екзекутира американски граждани само по подозрение — без надлежно съдебно производство.

Тръмп обедини американци срещу Китай, а демократите обединиха американците срещу Русия. На консерваторите винаги им е по-удобно да се справят с външни врагове, отколкото с вътрешни, тъй като считат подозренията към собственото си правителство за непатриотични. Те защитават страната си и бъркат държавата с правителството.

Нормалните отношения с Русия биха означавали намаляване на бюджета и мощта на военно-разузнавателно-охранителния комплекс. По този начин, за онези от нас, които са за намаляване на шансовете за ядрена война, те започнаха да твърдят, че сме против Америка и за Русия.

Живеем в държава, в която хората с добра репутация и солиден опит могат да бъдат отхвърлени и дори демонизирани от невежи глупаци с нулеви постижения.

С други думи, вече е невъзможно държавата да бъде водена от способни хора.

А казано по друг начин, днес в САЩ характерът, честността, фактите и истината нямат значение. Елитът има дневен ред и всеки, който им попречи, бива задушаван.

В по-ранни времена, когато американците изучаваха историята на Древен Рим в училище, за да избегнат същата съдба, те знаеха, че Калигула назначи или възнамеряваше да назначи коня си Инцитат за римски сенатор или може би римски консул. Независимо дали Калигула го е направил или не, историкът Светоний, който съобщава, че Калигула приравнява коня си с римски сенатор, не описва луд император.

Той предоставя информация, че Рим е приключил, свидетелствайки, че някога могъщият римски сенат, пазител на Римската република, е бил понижен до статута на плевня за животни.

Не е ли това описание на днешния Вашингтон?

Автор: Пол Робъртс

Петя Паликрушева, превод и редакция

Коментари:

comments powered by HyperComments