Украинците под властта на лъжци

Съобщението от кабинета на Зеленски за съдържанието на телефонния му разговор с президента Байдън трябваше да бъде пренаписано, тъй като се оказа, че украинската страна „е интерпретирала погрешно думите на президента на САЩ“. Най-просто казано, излъгаха. Защо те лъжат през цялото време? Виталий Портников има отговор на този въпрос.

Превод от Еспресо, Украйна: 

Украинците под властта на лъжци

Ако оригиналната версия на документа говори за подкрепата на американския президент за възможността да предостави на Украйна План за членство в НАТО, сега се оказва, че Зеленски е говорил за това, а не Байдън. А източниците на Axioc от Съвета за национална сигурност на САЩ съобщават, че украинската страна „е интерпретирала погрешно думите на американския президент“. Най-просто казано, излъгаха.

Тук възниква един прост въпрос — защо те лъжат постоянно, лъжат — както дишат, лъжат практически всички представители на властта? Имаше друга интересна история с публикация на Axioc, буквално в деня на телефонния разговор между Зеленски и Байдън.

Изданието публикува интервю с украинския президент, в което той изрази готовността си да се срещне с американския президент преди срещата на върха между САЩ и Русия. И обясни защо такава среща не се е състояла, въпреки че първоначално е била планирана — защото Белият дом бил възмутен от трика на Зеленски със смяната в ръководството на Нафтогаз и решило, че поканата до Зеленски ще бъде лош сигнал. Ограничили се до телефонен разговор. Ясно е, че самото интервю със Зеленски е било взето само като коментар на тази позиция на Белия дом. Нищо повече.

Но експертите, свързани с украинското правителство, веднага започнаха да обясняват, че това е лъжа, че нямало американска загриженост.

И че всичко това е дело Андрей Коболев, той организира публикацията в американското издание! И това въпреки факта, че всички ние чухме със собствените си уши как държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен тук в Киев нарече авантюрата с Нафтогаз лош сигнал — не по време на преговорите, а в интервютата си! Което вече е безпрецедентно само по себе си.

Тези хора могат да се обогатят, да станат богати. Могат да се насладят на незаслуженото си положение в обществото — и ще им е приятно.

Но в крайна сметка те могат за излъжат само себе си.

Източник: https://ru.espreso.tv/vitaliy-portnikov-ukraintsy-pod-vlastyu-lzhetsov

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments