«Путин ще «разкъса» Байдън като пържено пиле пред очите на всички»

Американският сенатор Роб Портман посети няколко държави в Източна Европа и в навечерието на срещата на върха Путин-Байдън дава съвет на американския президент как трябва да се справи с Русия, за да запази и задълбочи демокрацията в бившите съветски републики. Читателите саркастично отбелязват, че Белият дом отдавна е загубил правото не само да чете морал на други страни, но и да се представя за „опора на световната демокрация“.

Превод от The Wall Street Journal, САЩ: 

"Путин ще "разкъса" Байдън като пържено пиле пред очите на всички"

Миналата седмица пътувах до Източна Европа с малка група сенатори от двете партии, за да се срещна с лидерите на Украйна, Литва и Грузия. Тези бивши съветски републики се превърнаха в силни съюзници на САЩ и техните граждани се стремят към демократично бъдеще с повече свобода и просперитет. Но те се нуждаят от нашата помощ.

Съединените щати трябва да защитят тези демократични страни, над които надвисна заплаха, които се противопоставят на руската тирания. Когато президентът Байдън се срещне с руския президент Владимир Путин в Женева по-късно през юни, той трябва да заеме твърда позиция по въпроса за защитата на свободата, демокрацията и правата на човека. Целият свободен свят ще го наблюдава отблизо.

Коментари на читателите: 

William Gianopulos

Тази седмица Путин ще разкъса Байдън като пържено пиле пред очите на всички. Ще бъде много интересно да наблюдаваме реакцията на световните медии, особено на американските. Екипът на Джо Байдън е толкова слаб, че Съединените щати ще се превърнат в посмешище пред целия свят.

Jeffrey Ihnen

Срещата между Байдън и Путин ще бъде като в двубой между Майк Тайсън и Майкъл Джонсън — 39 секунди и нокаут.

Marjoy Smith

Путин играе на шах, а Байдън на табла. С това е казано всичко.

Robert Hutchings отговаря на Marjoy Smith

Байдън по-скоро си играе с пуловете на таблата. Съмнявам се, че всъщност е способен да играе на табла — освен ако, разбира се, до него няма помощници, които да му шепнат в ухото.

Greg Brown

Байдън е мошеник и откровен демагог, чийто единствен ръководен принцип е собственото му обогатяване.

Източник: https://www.wsj.com/articles/how-biden-can-stand-up-to-putin-in-geneva-11623277399?mod=opinion_lead_pos7

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments