N-TV: Китай обвини страните от G7 в намеса във вътрешните работи

Страните от Г7 се намесват във вътрешните работи на други страни, провокирайки конфронтация и раздори, пише N-TV, позовавайки се на изявлението на китайското посолство във Великобритания. Китайската страна отхвърли обвиненията срещу себе си, изразени в окончателното изявление на Г-7: по-специално по отношение на ситуацията в Синдзян и Хонконг, както и относно нелоялните форми на търговска конкуренция.

N-TV: Китай обвини страните от G7 в намеса във вътрешните работи

След срещата на Г-7 в Корнуол Китай обвини участниците в срещата на върха в „намеса във вътрешните работи“, съобщи N-TV. Говорителят на китайското посолство във Великобритания заяви, че окончателното изявление на страните от Г7 «изкривява фактите» за Синцзян, Тайван и Хонконг, а също «клевети» Китай.

Както отбелязва вестникът, окончателното изявление на страните от Г7 след срещата на върха в Корнуол се оказа най-критично по отношение на КНР. Държавите от Г7 изразиха намерението си да предприемат действия срещу нелоялната търговска конкуренция, нарушенията на правата на човека и суровата политика на Пекин в Хонконг, бивша британска колония.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments