Тихоокеанският флот на Русия достигна мястото на провеждане на ученията


Корабите от Техоокеанския флот на Русия излязоха в морето за провеждане на учения и завършиха разполагането, съобщи ТАСС.

Тихоокеанският флот на Русия достигна мястото на провеждане на ученията

«Корабите от Тихоокеанския флот на Русия завършиха разполагането в района на провеждане на оперативното учение и днес пристъпиха към изпълнение на мероприятията по програмата на оперативното учение в състава на групировката на далечната морска зона на Тихоокеанския флот», сподели командващият Приморската флотилия на силите на ТОФ контраадмирал Константин Кабанцов.

В рамките на започналите учения, корабите от ТОФ ще отработят управлението на бойни групи разнородни кораби при значително отдалечаване от базите, а също следене и условно унищожаване на подводниците на вероятния противник.

«Към учението в далечната морска зона са привлечени до 20 надводни бойни кораба, подводници и кораби за обезпечаване», споделиха от Министерството на отбраната на Русия.

Ученията се провеждат в централната част на Тихия океан, ръководи ги командващият Тихоокеанаския флот адмирал Сергей Авакянц.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments