Министър Петков: Ремонтите да са съобразени с процента риск на обекта, а не с отдалечеността му

Министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков обеща промяна в политиката на ведомството при предстоящи ремонти. Те трябва да са съобразени с процента риск на обекта, а не с неговата отдалеченост.

Министър Петков: Ремонтите да са съобразени с процента риск на обекта, а не с отдалечеността му

Министър Петков е посетил язовири, за които предишното правителство отдели средства за реновация.

Според него и трите язовира, които е посетил, са празни и безстопанствени. Става дума за «Пазар дере» край Ловеч и «Злати войвода» 2 и «Злати войвода 3» край Сливен.

Трите язовира са предадени в края на миналата година към Държавната консолидационна компания, но още не са приети от нея и на практика са безстопанствени:

«Още днес ще поискам Държавната консолидационна компания да ми обясни защо шест месеца не е предала тези три язовира за експлоатация – първи въпрос. Защото за мен това е равно на безстопанственост.

Защо цените са на тези високи нива. За мен това е 100 лв. на куб. метър бетон над пазарната и пет пъти за превоз. Ще вкараме Агенцията за държавна финансова инспекция да ги провери и трите“, посочи министър Кирил Петков.

Същевременно Върховната касационна прокуратура се самосезира по по твърденията на министъра, че язовир „Пазар дере“, за който са похарчени 2,3 млн., е източен. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments