«Сегашната трактовка на Нормандската операция е откровена лъжа»

Ира Антонова: По повод глупостите, които чухме по БНТ за Нормандската операция от 06.06.1944 г.
Проф. Боян Чуков (който днес се старае да не си спомня какво е писал само допреди 2 години):
"Сегашната трактовка на Нормандската операция е откровена лъжа"
«Начинът, по който се празнува годишнината от съюзническата операция в Нормандия, е класическо нагледно учебно помагало за хибридна война.
По-конкретно, става въпрос за нейното историческо измерение, което се свежда до пренаписване на историята.
Целта е поразяване съзнанието на новите поколения.
По-старите поколения пределно ясно знаят, че сегашната трактовка на Нормандската операция е откровена лъжа.
На всички грамотни хора, които имат елементарна съвест, е ясно, че освобождението на Европа от нацистите не започва с десанта на Съюзниците по бреговете на Нормандия през лятото на 1944, тъй като по това време Червената армия вече е на територията на Румъния и Чехословакия.
Десантът в Нормандия от 6.06 1944 година е преди всичко военна операция на Британската империя, подкрепена от американския експедиционен корпус. Той е имал за основна цел стремително да достигне Берлин и да предотврати цялостното овладяване на Германия от Червената армия. Французите не посрещат с отворени обятия съюзниците.
Робер Жоспен, баща на бившия френски премиер от социалистическата партия Лионел Жоспен, осъжда в уводна статия в своя вестник военните действия на Съюзниците на френска територия. Французите дават 20 000 жертви в резултат на англосаксонските бомбардировки, извършени с цел диверсия.
Едва ли е случайно, че генерал Шарл дьо Гол е отказвал да участва в каквото и да е честване на тази злочестна операция. Бившият британски премиер Тони Блеър по време на 60-та годишнина от Нормандската операция твърдеше, че Обединеното Кралство е влязло във войната за спасяване на евреите от катастрофа.
За сведение унищожаването на евреите започва в Европа след Ванзейската конфереция през 1942 г. — формализирането на волята на нацистите за „Окончателното решение на еврейския въпрос“.
Десантът в Нормандия (известен още като Денят „Д“) е военна операция на Великобритания, САЩ и Канада срещу Третия райх в самия край на Втората световна война и започва на 6 юни 1944 г.
По това време изходът от Втората световна война е предизвестен. Как ще завърши войната, става пределно ясно след гигантското танково сражение между руснаци и германци през месец юли на 1943 г. при град Курск, след което започва тоталното отстъпление на германците обратно. Още тогава в Берлин започват да се готвят за окончателно поражение от руснаците.
Още оттогава започва подготовката за евакуирането на нацисткия елит в Латинска Америка. От Ванзейската конференция до Деня „Д“ (6. 06.1944) са изминали две години. А от поражението на германците при Курск (юли 1943) и Нормандския десант е изминала една година.
Пренаписването на историята е съществена част от психо-историческата война, която е важен раздел на хибридната война.»

Коментари:

comments powered by HyperComments