Лавров: Американският грабеж и заиграването с кюрдите в Сирия може да завърши зле

Съединените щати с парите, събрани от разграбването на Сирия, подкрепят сепаратистите в тази страна, което може да завърши зле, заяви руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на Примаковските четения в Москва.

Лавров: Американският грабеж и заиграването с кюрдите в Сирия може да завърши зле

„Естествено, ние наблягаме всеки път на незаконността, нелегитимността на присъствието на САЩ на сирийска земя, особено след като това присъствие е придружено от ограбването на природните ресурси на Сирийската арабска република.

Те (американците, бел.ред) експортират нефтените местонаходища, земеделската земя, използвайки приходите, за да подкрепят, очевидно, всички знаят, сепаратистките тенденции на източния бряг на Ефрат, заигравайки с много опасен проблем. Имам предвид кюрдския проблем. Тези игри могат да завършат зле“, заяви ръководителят на руската дипломация.

Както съобщихме по-рано, Съединените щати се стремят да запазят контрола над енергийните ресурси в Сирия и продължават да ограбват природните ресурси на разкъсаната от войната арабска република. През последните месеци американските войски прехвърлиха хиляди камиони, превозващи оръжия, военно и логистично оборудване в североизточния регион на Сирийската арабска република от Северен Ирак.

Обратно вървят камионите за гориво, заредени със сирийски петрол.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments