ДНР пуска директен пътнически влак до Крим

Главата на Донецката народна република Денис Пушилин обяви скорошното пускане на директен пътнически влак до Крим. Това съобщи Телеграм-канала «Типичный Донецк».

ДНР пуска директен пътнически влак до Крим

Главата на Донецката народна република обяви също за необходимостта от директни железопътни връзки между Донецк, Москва и Санкт Петербург.

„Концепцията е напълно разработена. В ход са обсъждания с всички заинтересовани ведомства. Стремим се да създадем благоприятни условия по отношение на логистиката. Този въпрос е актуален през летния период, така че процесът трябва да се ускори“, каза Пушилин.

Той също така отбеляза, че процесът на възстановяване на пътническите железопътни връзки с руските региони е спрян поради пандемията на коронавируса. Днес обаче властите на републиката са се върнали към този въпрос.

Както съобщихме по-рано, главата на ДНР Денис Пушилин заяви, че правителството на републиката разработва нов модел за управление на металургичните и коксохимични предприятия.

По-рано съобщихме, че шансовете на предишния президент на Украйна Петро Порошенко да спечели президентските избори сега са по-големи от тези на настоящия държавен глава Владимир Зеленски. Това мнение сподели ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин, съобщава РИА Новости.

Главата на ДНР сравни дейността на Порошенко и Зеленски като президенти на Украйна

„Той няма шанс … Той загуби електората си, не постигна нищо на чуждия електорат и не би могъл да постигне нищо“, изрази Пушилин отношението си към Зеленски.

Според него фигурите на Порошенко и Зеленски имат еднакво значение за населението на Донбас, което не участва в изборите на Украйна.

„Тук той се опитва да направи това, което направи Порошенко. Само че го прави по-малко професионално. Той се опитва да бъде донякъде като Порошенко — добре, но защо?”, — допълни главата на самопровъзгласилата се ДНР.

Както поясни Пушилин, в момента Порошенко има повече шансове да стане следващият президент. Този сценарий обаче, каза той, няма да се окаже нещо добро за Донбас.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.+

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments