Путин сравни Тръмп и Байдън

Руският президент Владимир Путин сравни бившия и настоящ американски президенти Доналд Тръмп и Джо Байдън. Руският лидер изрази мнението си в интервю за американския телевизионен канал NBC.

Путин сравни Тръмп и Байдън

Путин нарече Тръмп екстраординарен и талантлив човек.

„Той е умен човек, независимо дали го харесвате или не. Но той не идва от американския истаблишмънт, не е бил част от голямата политика (преди да бъде избран за президент). На някой това им харесва, на някои не им харесва, но това е факт“, заяви главата на Русия за бившия президент на САЩ.

В същото време Путин отбеляза, че настоящият американски лидер Джо Байдън е «коренно различен» от своя предшественик, тъй като е «човек в кариерата» и е прекарал почти целия си възрастен живот в политиката.

„Това е различен тип хора и аз много се надявам, че да, има някои предимства, някои недостатъци, но няма да има импулсивни действия от страна на настоящия президент на САЩ“, добави руският президент.

По време на интервюто Путин каза още, че не е обезпокоен от скандалното интервю на президента на САЩ Джо Байдън, в което той отправи оскърбления към руския си колега.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments