Бундестагът посъветва Меркел да даде да се разбере на Киев, че Берлин няма да търпи паразити

Време е Киев да спре да «търчи до Берлин и да се оплаква» от действията на руската страна, необходимо е да стане ясно на Украйна, че Германия вече няма да я «храни безплатно», заяви в интервю за РИА Новости членът на комисията по международните отношения към германския Бундестаг Валдемар Герд (партия «Алтернатива за Германия»).

Бундестагът посъветва Меркел да даде да се разбере на Киев, че Берлин няма да търпи паразити

„Мисля, че за Русия е по-изгодно да изпомпва повече газ, включително по украинския тръбопровод. Но за това трябва да се създадат условия за изпомпване. Не да бягат в Берлин и да се оплакват като палаво дете, а да седнем на масата с партньорите и без присъствието на ЕС и САЩ, които изобщо нямат работа тук, да търсим решение”, каза Валдемар Гердт.

Освен това парламентаристът посъветва правителството на Ангела Меркел „да даде на Украйна ясно да разбере, че повече няма да го храним безплатно, онези милиарди, които отидоха там, просто потънаха, изчезнаха, а това са средства от данъците на германските граждани“.

„Време е да спрем да внасяме измислена демокрация, което Западът прави от десетилетия“, заключи той.

По-рано държавният секретар Антъни Блинкен заяви в Конгреса на САЩ, че по време на преговорите с Германия за Северен поток 2 ще се обсъди компенсацията на Украйна за «транзитните плащания», които Киев «може да загуби в бъдеще поради факта, тръбопроводът заобикаля Украйна”.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски в телефонен разговор с главата на Белия дом Джо Байдън нарече по-рано „Северен поток 2“ „шантаж на глобално ниво“, заяви Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент.

Както съобщихме по-рано, руският президент Владимир Путин обяви завършването на строителството на първата част на Северен поток между 2 на 4 юни. Завършването на първата часта на тръбопровода вече е факт.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments