Тръмп: САЩ са в губеща позиция без уважението на Русия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в навечерието на срещата на настоящия държавен глава Джо Байдън с руския лидер Владимир Путин припомни, че уважението от страна на Русия и нейния президент е изключително важно за САЩ, съобщава The Hill.

Тръмп: САЩ са в губеща позиция без уважението на Русия

„Когато бях президент, имах отлична и много продуктивна среща във финландската столица Хелзинки с руския президент Владимир Путин. Въпреки закъснелите репортажи за срещата във фалшивите новини, САЩ спечелиха много, включително уважението на президента Путин и Русия“, заяви Тръмп.

Тръмп заяви също, че заради «създадената и платена» от Демократическата партия «фалшива Русия, лъжите за Русия», «САЩ се оказаха в губеща позиция», която обаче бившият американски президент «преодолял».

Срещата между Владимир Путин и Джо Байдън ще се състои в Женева, Швейцария, на 16 юни във вила «Ла Гранж».

По-рано Кремъл и Белият дом посочиха някои от темите, които ще бъдат обсъдени на срещата на върха в Женева. По-специално държавните глави възнамеряват да засегнат темите за хакерските атаки, ситуацията в Украйна и доставката на хуманитарна помощ за Сирия. Също така лидерите ще говорят за иранската ядрена сделка.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments