Китайски читатели: Жалката Европа е готова да се продаде за пари

Читателите обсъждат изявлението на Йенс Столтенберг за укрепване на сътрудничеството между Русия и Китай. НАТО е загрижено за това, алиансът продължава да «сдържа руската агресия», а вече се сеща и за Поднебесната. Коментаторите имат насрещен въпрос: „Защо Китай и Русия са заедно? Не е ли защото ни заставиха?»

Превод от Гуанча, Китай:

Китайски читатели: Жалката Европа е готова да се продаде за пари

„Ние констатираме, че Русия и Китай напоследък си сътрудничат все по-тясно, както в политическо, така и във военно отношение. Освен това двете страни провеждат съвместни маневри, полети на бойни самолети на далечни разстояния и морски операции, както и активно обменят опит в използването на бойни системи и контрол над Интернет“, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за издание.

Той отбеляза, че подобно сътрудничество между Китай и Русия представлява «ново измерение и сериозно предизвикателство» за Северноатлантическия алианс.

НАТО продължава да разширява стратегическата си визия и я нарича «сдържане на руската агресия».

Заслужава да се отбележи също така, че не е трудно да се види от неотдавнашните забележки на НАТО и Столтенберг, че Китай все повече се появява в дневния ред на организацията.

Коментари на читатели: 

Ако китайско-руското сътрудничество достигне световно ниво, бих могъл да кажа с увереност: «Китайско-руското сътрудничество ще донесе мир и спокойствие на целия свят!»

Ако врагът се изправя срещу нас, тогава нашата работа е свършена правилно.

НАТО, водено от САЩ, представлява сериозно предизвикателство за Китай и Русия и само в този случай е възможно по-задълбочено сътрудничество между Китай и Русия. Моля, съобщете за това на генералния секретар на НАТО!

Най-добрият начин за постигане на вътрешен консенсус в НАТО е да се внуши страх сред членовете му за външна заплаха.

Сътрудничеството между САЩ и Европа е сериозна заплаха за света!!!

Трансатлантическата пиратска групировка …

НАТО въобще не трябва да съществува!

НАТО е инструментът на САЩ за контрол над Европа.

Източник: https://www.guancha.cn/internation/2021_06_06_593413.shtml

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments