Читателите на Le Figaro: Някои имат Крим на тениските си, други — като част от страната

Украйна представи екипите на националния отбор по футбол за Евро 2020. На него са очертанията на руския Крим и лозунгите на украинските националисти, приети днес като поздрави във Въоръжените сили на Украйна. Изглежда, че една част от френските читатели не разбират напълно каква е същността на въпроса. Но други заемат позицията, че спортът и политиката са несъвместими.

Превод от Le Figaro (Франция): 

Читателите на Le Figaro: Някои имат Крим на тениските си, други - като част от страната

Във Facebook Андрей Павелко, президент на украинската футболна асоциация, съобщи, че украинските футболисти ще носят специални екипи и публикува снимки на сини и жълти тениски с карта на Украйна, включително с Крим, анексиран от Русия през 2014 г., както и с Луганския и Донецки региони, контролирани от проруски сепаратисти.

Коментари на читателите: 

Costa Raccaro

Решението за присъединяване на Крим към Русия получи широка подкрепа от местното население, което е много по-близо до руската култура.

marc.citi

Може би трябва да помислите за местното население? То винаги е гласувало за Русия, нейните демократично избрани представители бяха пренебрегнати по недемократичен начин, те непрекъснато са обиждани от така наречената украинска нация, смятат го за неспособно да вземе независимо решение в международните институции, които говорят за самоопределението на народи само когато им е угодно.

Vincent NETTER

Ако прекалено смесите спорта с политиката, можете да стигнете до премахването на международните състезания. Украинският режим е достоен наследник на тези, които ревностно си сътрудничаха с нацистите.

pokoupatel

Някои имат Крим на тениските си, други — като част от страната.

Източник: https://www.lefigaro.fr/international/euro-2021-le-maillot-de-l-equipe-d-ukraine-fache-la-russie-20210606

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments