В Естония «агенти на Путин» изхвърлиха пияни британски войници от влака

Предизвикателното поведение на военните от НАТО в Прибалтика се превърна в поредния скандал. Поредният срамен инцидент се случи с пияни британски войници, които вилняха във влак. Виновни, според «достоверна информация» от западните пропагандни медии, били «агентите на Путин», които се опитвали да дискредитират действията на алианса по границата с Русия.

Превод от The Mirror (Великобритания):

В Естония "агенти на Путин" изхвърлиха пияни британски войници от влака

Войниците бяха задържани през уикенда от местната полиция в Йегева, близо до естонско-руската граница, защото крещели силно и плашели цивилните граждани. Шестима британски войници били свалени от влака само на 30 километра от руската граница по обвинение, че са пияни и се държат лошо.

Войниците бяха задържани през уикенда от местната полиция в град Йегева, близо до естонско-руската граница, когато пътниците се оплакаха, че се държат безобразно. Полицията беше извикана, след като на няколко пъти служителите от влака помолиха военните да се държат по-малко агресивно и да не плашат цивилните със силните си викове. Според очевидци войниците са били пияни.

Когато войниците бяха изхвърлени от влака, те бяха предадени на военната полиция на НАТО. Те са изправени пред дисциплинарно наказание. Стотици британски войници са в бойната група на НАТО в Естония. Това са предимно войници от първия батальон на Мерсианския полк.

Има опасения, че агентите на руското разузнаване са се възползвали от лошото поведение на британската армия, за да дискредитират действията на НАТО по границата.

Eкспертът по Русия Брус Джоунс от военно-аналитичната агенция Jane’s заяви:

„Този ​​сериозен инцидент може би е бил умишлено организиран от агентите на Путин“.

Говорителят на министерството на отбраната каза, че се води разследване.

Източник: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/british-soldiers-thrown-train-near-24262215

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments