Петербургският икономически форум — демонстрация на силата на Русия

Авторите от The Washington Post, присъствали на Международния икономически форум в Санкт Петербург, в завоалирана форма говорят за успеха на Русия в борбата срещу коронавируса. Интересното е, самите те дали са се ваксинирали със «Спутник V»? Мълчат по въпроса … Но твърдят, че събитието е опит да се демонстрира силата на Русия в навечерието на срещата на върха между Путин и Байдън.

Превод от Washington Post, САЩ: 

Петербургският икономически форум - демонстрация на силата на Русия

Международният икономически форум в Санкт Петербург беше опитът на Русия да покаже, че тя се връща към нормалния живот след пандемията.

Според организаторите във форума са участвали 13 000 човека.

Това беше и опит да се демонстрира силата на Русия, тъй като първата среща на върха между Путин и президента Байдън е след по-малко от две седмици.

„Половината свят е у дома си. Положението в Русия е по-добро, отколкото в много други страни по света“, похвали се Путин, говорейки на форума, който беше отговорът на Русия на годишната международна среща на бизнес кръговете в Давос, Швейцария.

„Благодарение на навременните и бързи мерки руската икономика и пазарът на труда вече се приближават до нивата отпреди кризата.“

Мнозина на форума изразиха надеждата, че предстоящата среща на върха между Путин и Байдън в Женева на 16 юни ще даде тласък на икономическото развитие на Русия.

Форумът също е добра търговска възможност за Русия. Путин отдели много време в речта си за това как руското правителство организира програма за ваксинация за чужденци, които са готови да платят за ваксината.

«Въпреки всичко», каза Путин, «животът постепенно се нормализира.»

Източник: https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fworld%2feurope%2frussia-coronavirus-putin-pandemic-normal%2f2021%2f06%2f05%2fb1630a62-c2ec-11eb-89a4-b7ae22aa193e_story.html

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments