Открити са биологични останки в падналия в Черно море МиГ-29

Открит е биологичен материал в Черно море, където преди ден падна изтребител МиГ-29 с пилот на борда. Откритите следи са изпратени за ДНК анализ. Продължава търсенето на черната кутия. Това обяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред журналисти.

Открити са биологични останки в падналия в Черно море МиГ-29

Той и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов обясниха последователността на действията си при издирване на пилота майор Валентин Терзиев.

Продължителният престой на черната кутия в морска вода не е желателен, обясни командващият Военноморските ни сили. «Хидроремонт» доложиха, че могат да доставят средства, до час-два ще монтират тяхното съоръжение ще усилят възможностите на минния ловец «Цибър», каза контраадмирал Михайлов.

Екипът, който издирва пилота майол Валентин Терзийски ще класифицира контактите в района. Тези, които представляват интерес в частта, където е черната кутия, ще бъдат допълнително оборудвани с подводни апарати.

Следващият етап от операцията е организиране на изваждането. Това е трудна операция, която изисква специализирана техника, която ще бъде организирана от ВМС и фирмите, които имат такова оборудване, допълни контраадмирал Михайлов.

По думите на началника на отбраната около 900-950 км/ час е била скоростта на изтребителя, когато е паднал. На борда е имало още една ракета — Ф-73. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments