Иван Костов защити служебния кабинет и Закона Магнитски

 • В предаването «12+3» Иван Костов коментира и санкциите по закона «Магнитски», наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и още физически и юридически лица в България:
 •  

  Иван Костов защити служебния кабинет и Закона Магнитски«Смисълът на санкциите е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните операции на корупционните мрежи. Това не е ядрен взрив, това е изсушаване на тези мрежи, за да не могат да функционират».

  Той постави въпрос пред УС на БНБ как защитава българските банките от риск да не попаднат под санкции:

  «Дават ли си сметка, че те не пазят интересите на вложителите в рискови банки. Изпълнява ли си дълга пред обществото, или пак ще стане като с КТБ».

  Според него банките трябва да бъдат предупредени за рисковете, които поемат, защото има банки, които са дали кредити, държат авоари на санкционираните лица:

  «Ако БНБ не направи това, ги лишава от основание те да предприемат мерките, които трябва да бъдат осъществени, за да бъдат защитени банките и техните вложители, което е по-важно».

  Костов подчерта, че кризата с коронавируса не е била управлявана добре, което е причина за многото жертви, затова изказа несъгласие с твърденията, че действията на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров са реваншистки.

Коментари:

comments powered by HyperComments