Сергей Лавров: Статутът на Нагорни Карабах предстои да бъде съгласуван

9 юни 2021-Нюз Фронт.

Руският външен министър Сергей Лавров подчерта, че на този етап си струва да се съсредоточи вниманието върху връщането на мирния живот в региона.

Сергей Лавров: Статутът на Нагорни Карабах предстои да бъде съгласуван

Както заяви руският външен министър Сергей Лавров на форума на Примаковските четения, въпросът за статута на Нагорни Карабах трябва да бъде съгласуван с участието на съпредседателите на Минската група на ОССЕ (Русия, САЩ, Франция), но сега си струва да се съсредоточи вниманието не по този въпрос, а по връщането на мирния живот в региона.

„Разбирам, че сега много се говори, че статутът на Нагорни Карабах остава нерешен. Това ще трябва да бъде окончателно договорено с участието на съпредседателите на Минската група на ОССЕ, които на този етап, вероятно, не трябва да нагнетяват проблема по статута, а да допринесат за укрепването на мерките за изграждане на доверие, решаването на хуманитарните въпроси , така че арменците и азербайджанците отново да започнат да живеят заедно в сигурност и икономически просперитет … И тогава, уверявам ви, след две три години, ако установим такъв живот, всички проблеми със статута ще бъдат решени много по-лесно “- заяви Сергей Лавров.

 

 

 

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments