Лавров: Не очакваме пробив в руско-американските отношения

Москва няма завишени очаквания от предстоящата на 16 юни в Женева среща между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Лавров: Не очакваме пробив в руско-американските отношения

По време на участието си в международния форум „Примаковски четения“, посветен на покойния бивш премиер и външен министър Евгений Примаков, Лавров посочи, че не очаква пробив в руско-американските отношения. В същото време той подчерта важността на преговорите между президентите Путин и Байдън.

«Разговорът между двамата лидери на водещите ядрени държави безспорно е важен сам по себе си и ние всячески подкрепяме тази нагласа на американските колеги. Ясно е, че нормализацията на руско-американските отношения е възможна изключително при спазването на принципите на равноправието, взаимното уважение и ненамесата във вътрешните работи един на друг».  

Очаква се на преговорите в Женева Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят стратегическата стабилност, киберсигурността и регионалните конфликти.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments