Business Insider: На ученията «Тrojan Footprint 21″и «Black Swan» в Европа САЩ отработиха маневри за конфликт с Русия

9 юни 2021-Нюз Фронт.

Нападение на Крим: Business Insider с публикация за обучението и подготовката на диверсанти от НАТО

На проведените от САЩ военни учения Trojan Footprint 21( „Троянски отпечатък 21“ ) и Black Swan (Черен лебед 21“ )в Европа са отработвани маневри за подготовка за възможен конфликт с Русия. Това пише изданието Business Insider.

Business Insider: На ученията "Тrojan Footprint 21"и "Black Swan" в Европа САЩ отработиха маневри за конфликт с Русия

Крим може да се превърне в идеална територия за операциите на специалните сили на ВМС.

Екипи от «тюлени» могат да кацат, да организират засади, да извършват разузнаване в морето и на сушата, да участват в подводни специални операции, например инсталиране на сензори и датчици в океана и поставяне на магнитни мини на вражески кораби «, се посочва в публикацията.

Според автора Крим е мощна крепост, той стои на защитата на южните граници на Русия, прикривайки както сушата, така и въздуха.

Отработката на маневри се е провеждала от екипажите на бойните катери на специалните сили на американския флот.
Те се обучавали да действат в различни водоеми.
Един от участниците в маневрите заяви, че катерите имат висока степен на прикритие и бойна мощ, което им позволява тайно да доставят морски пехотинци до руските съоръжения в Крим.

Ученията бяха проведени с участието на военнни от Австрия, България, Хърватия, Германия, Грузия, Унгария, Черна гора, Северна Македония, Испания, Украйна и Великобритания.
Провеждането на ученията премина в Румъния и няколко други държави в Източна Европа.

The National Interest публикува материал, в който се твърди, че американските военни имат секретен план за бързо завземане на Калининград в случай на военен конфликт между САЩ и Руската Федерация.

Агресията срещу Крим може да завърши зле за НАТО. Това предупреди Европа депутатът от Държавната дума на РФ от Кримския регион Михаил Шеремет.

„Не е добра идея и не си струва с Русия да се говори с езика на сила. За подобно може да се избият зъбите на онези, които опитват така»

 

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments