Д-р Николай Михайлов: Ако служебното правителство озверее, то е опасно

Както са тръгнали, ще сащисат колебаещите се избиратели, смята психиатърът

Д-р Николай Михайлов: Ако служебното правителство озверее, то е опасно

«Тече разлютена борба по причина на не много умна патетика на част от служебните министри, които се оказаха внезапно за тях на сцената и това по всичко личи им се услажда». Този коментар направи пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

Според него някои от министрите са злогледи, което е опасно, защото върши работа на ГЕРБ:

«Тази партия не заслужава нищо друго, освен разграждане. Не изчегъртване, защото това е словесност, която трябва на всяка цена да бъде избягвана. Тези служебни министри, извикани там от протестното движение, трябва да могат да удържат някакъв стил на поведение. Трябва да вършат разобличителна работа, в рамките на своите правомощия, с вкус и стил, което означава да имат ясна представа за реакцията на широката публика».  

По думите му поведението на служебното правителство ще «сащиса колебаещите се избиратели» и ще постигнат нещо подобно на отблъскване:

«Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее. … Не е нужно да се колебаем дали лицето Пеевски е корумпиран, въпросът е, че ние трябва да защитим собствения си престиж на хора с вътрешно чувство за демократичен стил и способност да го защитят.

Тези хора не могат да слизат до това равнище на ярост и на оголена реваншистка воля. … Много бързо ще трябва да разберат какво означава да изхвърлиш на улицата проф. Тодор Кантарджиев и неговите колеги да реагират».

Д-р Михайлов коментира още, че когато някой, поставен да управлява власт, озверее срещу всички останали, това означава, че той е опасен на политическото място — не защото не е безразличен към корупцията, а защото ще я произведе по своя фанатизиран начин:

«Затова тези, които са в министерствата, да бъдат наясно, че не са на митинг».

Интервю на Даниела Големинова с д-р Николай Михайлов в предаването «12+3»

Коментари:

comments powered by HyperComments