Немски читатели забравиха поражението на Хитлер: Оръжието на Германия отново трябва да заговори в Русия!

Между немските читатели се разрази спор. Трябва ли Германия да помогне на Украйна с оръжие? Едни от тях считат, че Германия не трябва да се интересува от Украйна, и съветват да не се „влиза в конфронтация с руския партньор и приятел“. Но други коментатори казат: „Подкрепата на Украйна, включително във военно отношение, е разумна стъпка“.

Превод:

Немски читатели забравиха поражението на Хитлер: Оръжието на Германия отново трябва да заговори в Русия!

Миналата седмица се случи нещо шокиращо: един известен политик беше толкова впечатлен от реалността, че изрази мнението си с прости думи. „Трудно е да се откажат оръжия за отбраната на Украйна“, каза Робърт Хабек, след като посети фронтовата линия близо до Мариупол в Южна Украйна, пише Die Ziet.

Кандидатът на Зелените за канцлер и лидер на парията Аналена Бербок бързо заяви, че нейният съпредседател има предвид подкрепата на мисията на ОССЕ, която наблюдава прекратяването на огъня в Източна Украйна. И въпреки че Хабек не каза нито дума за мисията, той разбра основната идея и „разясни“ изявлението си, в резултат на което „отбранителните оръжия“ внезапно се превърнаха в устройства за нощно виждане и медицински транспортни самолети.

Но редно ли е „никога да не доставяме оръжия за кризисни региони“, както произтича от програмата на Зелената партия? От 2014 г. Германия въоръжава кюрдите, които воюваха в северната част на Ирак, с ИД (терористична организация, забранена в Руската федерация, бел. ред.) с картечници и противотанкови ракети, благодарение на което те победиха. Не си ли заслужава да извлечем урок от това?

Коментари на читателите: 

georg kastrioti

Интересно съвпадение: Мариупол е местонахождението на скандалния и очевидно дясно-радикален батальон „Азов“ (забранен в Русия, бележка на редактора).

Могат ли уважаваните средства за масова информация да попитат господата Хабек и Саразин (Зелените!) с кого си имат работа на място? Не можех да сдържа сълзите си, когато слушах сърцераздирателните истории на Хабек за злите руски снайперисти, които стрелят в очите на бедните „защитници“. Моля, кажете ми, г-н Хабек, какво правят украинските снайперисти?

Пресата напълно игнорира факта, че Украйна, след като сключи споразумение за асоцииране с ЕС, фактически бе включена в структурите на НАТО (вж. Член 7 от споразумението), въпреки факта, че нацистите от «Азов» се присъединиха към войната срещу бунтовните републики. А сега Зеленски иска да получи оръжие и от Германия! Всички медии писаха за списъка с неговите поръчки вчера! Украинската държава се занимава с бясна антируска пропаганда и открита антируска дискриминация. Добри нови приятели си намериха господата Хабек и Ко!

Fatty McDirty

Факт е, че войната, която води Украйна, не може да бъде прекратена с военни средства. Или Киев най-накрая ще реализира Минск II, или Източна Украйна ще се откъсне. Това са двете възможности, които Киев има. Русия никога няма да приеме насилственото завземане на Източна Украйна. В противен случай ще започне война с Русия, а това нито един реалист не би искал.

Traubentorte

Оръжията на Германия трябва отново да заговорят на изток, в Русия. Срещу руските войници.

Страхувам се за «Зелените».

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments