Посочиха поръчителите на информационната кампания срещу Sputnik V

4 юни 2021-Нюз Фронт.

Поръчителите на информационната кампания срещу руската коронавирусна ваксина Sputnik V са представители на така наречената Big Pharma, заяви Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за директни инвестиции (РФПИ).

 

Посочиха поръчителите на информационната кампания срещу Sputnik V

Според него в този процес са задействани антируски кръгове. Още преди регистрацията на препарата, подчерта директорът на РФПИ започна кампания за подкопаване на доверието към откритието на руските учени. Първите обвинения срещу Русия, бяха отправени през септември 2020 г., се основаваха на факта, че технологията за ваксиниране е била открадната, съобщава RBC.

Ръководителят на фонда отбеляза, че много фармацевтични компании са плащали глоби от милиони долари за нелоялна конкуренция и «нелегален маркетинг» в опит да унищожат конкурентите на пазара.

„Наблюдаваме атаки срещу Sputnik V предимно в англосаксонската преса — това е вид октопод, съчетаващ интересите на редица компании на„ Голямата Фарма “и редица политически играчи, които са противници на Русия“, обясни Дмитриев и добави, че целта на подобни кампании включва намаляване на темповете на ваксинация в страната.

Представители на Биг Фарма включват 30 компании, чиято централа се намира главно в западните страни. Те включват Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, които също са пуснали ваксини срещу коронавирус, но далеч не безопасни и ефективни.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments