Военен експерт: НАТО постоянно прехвърля оръжия на Украйна след военни учения

2 юни 2021-Нюз Фронт.

По-рано от Министерството на отбраната на Руската Федерация заявиха, че под прикритието на ученията на НАТО Sea Breeze се планира да се доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна и националистите.

Западните държави не разбират, че прехвърлянето на оръжия в Украйна може да бъде изключително опасно.Военният експерт Виктор Мураховски коментира днешното изявление на руското министерство на отбраната. От министерството съобщиха, че под прикритието на ученията на НАТО Sea Breeze се планира да се доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна и националистите.

 

Военен експерт: НАТО постоянно прехвърля оръжия на Украйна след военни учения

„Традиционно след тези учения част от оборудването, боеприпасите, оръжията се прехвърлят в Украйна. След това Украйна вече си го разпрелея вътре в страната , за да го прехвърли на националисти или на линейни военни части и подразделения “, отбеляза военният експерт.

Ученията ще се проведат от 28 юни до 10 юли. Основните участници в маневрите: Украйна, САЩ, Канада, Великобритания, Холандия, Румъния, България, Гърция, Турция, Латвия, както и страни партньори.

Както заявиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, след ученията всички оръжия ще бъдат изпращани на украинските войски и националистически формирования, разположени в близост до районите, които не са контролирани от Киев в Донецка и Луганска области.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че ще наблюдават отблизо подготовката и провеждането на украинско-американското учение с участието на страни от НАТО и, ако е необходимо, ще реагират адекватно на променящата се ситуация в интерес на осигуряването на руската военна сигурност.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments