Висш полицай обвинен за участие в организирана престъпна група

Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в Главната дирекция „Национална полиция” Ангел Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група,  съобщи Специализираната прокуратура.

Висш полицай обвинен за участие в организирана престъпна група

С разрешение на Специализирания наказателен съд вчера са били извършени обиски в дома и в кабинета на Папалезов.

Обиските са резултат от предварително планирана акция. По неофициална информация Папалезов от месеци е бил разследван заради контактите си с намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Държане и трафик на културно-исторически ценности и изпиране на пари са две от 19-те обвинения, който прокуратурата повдигна на хазартния бос, малко след като той напусна страната.

От прессъобщението на държавното обвинение не става ясно каква е била ролята на полицейския шеф в организираната престъпна група, нито кои са другите ѝ членове. Лаконично се съобщава, че разследването продължава.

Снощи, малко след като стана ясно, че има акция срещу висш полицай, служебният вътрешен министър Бойко Рашков направи връзка между нея и разпоредената от него вътрешна проверка след твърденията за подслушване на представители на опозицията преди вота на 4 април.

Папалезов е бил включен в групата, която е проверявала подслушванията в ГДБОП. В последствие е бил освободен от екипа.

Според вътрешния министър прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени да проверяват скандала с подслушването на политици.

„Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки и няма да спре да работи, само защото на някой не му харесва това“ беше коментарът на говорителя на главния прокурор Сийка Милева пред БТА.

Коментари:

comments powered by HyperComments