Министерство на отбраната Русия: НАТО снабдява Киев с оръжие под прикритието на ученията Sea Breeze

2 юни 2021-Нюз Фронт.

Под прикритието на ученията «Морски бриз» НАТО за пореден път ще достави на Украйна съвременни оръжия за войната в Донбас, заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.
Според думите му, въпреки морския статус на ученията, „истинските граници на военната дейност далеч надхвърлят украинския участък на Черно море“.

Министерство на отбраната Русия: НАТО снабдява Киев с оръжие под прикритието на ученията Sea Breeze

 

В частност, по сведенията на генерала, в Украйна ще отработят взаимодействието на специални сили от различни националности „при съвместно изпълнение на задачи, както и парашутни и щурмови десанти от хеликоптери, включително през нощта“.

«И още по-конкретно, именно там, под прикритието на учението, се планира да се доставят съвременни оръжия, боеприпаси и материално имущество за украинските войски», каза Конашенков пред журналисти.
След това, както и през предишните години, всичко това ще бъде изпратено в Донбас, добави той.

Министерството на отбраната на Русия възнамерява да «следи отблизо хода на подготовката и провеждането на» ученията и при необходимост да реагира адекватно на променящата се ситуация в интерес на осигуряването на военната сигурност на Русия.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме.Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments