Володин към страните от бившия соцлагер: СССР откъсваше от себе си, за да ви помага!

Сприкерът на Държавната дума Вячеслав Володин напомни на страните от бившия социалистически лагер, както и на Украйна и балтийските държави, че те дължат много на Русия и трябва да са й благодарни за всичко, което тя е направила за тях. Това написа той в своя Telegram-канал.

Володин към страните от бившия соцлагер: СССР откъсваше от себе си, за да ви помага!

Политикът отбеляза, че Украйна, не желаейки да губи приходи от транзита на руски газ, настоява за парична компенсация за изграждането на газопровода «Северен поток 2», Чехия иска компенсация от 40 милиона евро за взрива в склада за оръжие във Врбетица, за който се твърди, че е организиран от руските специални служби през 2014 г., а балтийските държави, след като не са преодолели своите икономически бариери, искат «компенсация» за съветския период.

„Когато тези държави бяха сред страните от социалистическия лагер, те свикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът им остана. Той нямаше да оцелее, ако имаха суверенитет и независимост не на думи, а на дела”, заяви Володин.

Той отбеляза, че Русия не дължи нещо на тези държави, а те дължат на руската държава. Володин обърна внимание на факта, че руснаците не искат от споменатите държави това, което са им дали, „откъсвайки се от себе си“. Това включва, наред с други неща, създадените работни места в тези страни, инвестирането на сили и средства в тяхното развитие, защитата от външни заплахи.

„Не забравяйте, че именно Русия пое всички задължения за изплащане на дълговете на СССР“, подчерта политикът.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че в Европа отново задълбочава окопите, както на фронта в отношенията с Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments