Spiegel: Военни от Бундесвера разменяли изображения на Хитлер, планирали да свалят правителството

Военни от Бундесвера били в групови чатове в WhatsApp, в които обменяли изображения на Хитлер и нацистки символи, според германското списание Der Spiegel. В резултат на обиски в един от тях е намерен цял арсенал от оръжия, както и манифестът „Как да се завземе властта в Германия“, написан от войник от Бундесвера. Разследването продължава да работи по идентифицирането на други военнослужещи с дясна екстремистка позиция.

Spiegel: Военни от Бундесвера разменяли изображения на Хитлер, планирали да свалят правителството

Германските служби за сигурност идентифицираха група предполагаеми десни радикали сред военнослужещите в Бундесвера, според германското списание Der Spiegel. Те обменяли в групови чатове такива нарушения на конституцията на страната като изображения на Хитлер, както и други нацистки символи.

След като получило сигнал, че един от войниците на Бундесвера иска незаконно да се сдобие с оръжие, разследването претърсило апартаментите на трима военнослужещи в Хесен, Долна Саксония и Баден-Вюртемберг. Освен това полицейски оперативни работници посетили казармата на Бундесвера в Пфулендорф и претърсили мястото на дежурството на един от ефрейторите. Също така са търсени възможни доказателства във връзка с друг ефрейтор от Пфулендорф.

По време на обиските повечето от средствата за комуникация са иззети, но е намерено и късоцевно оръжие при ефрейтор от Пфулендорф. В случая става дума за така нареченото декоративно оръжие, което войникът притежавал законно. Въпреки това то е проверено, тъй като е лесно да се правят бойни оръжия от декоративни оръжия, отбелязва статията.

Третият войник от Бундесвера, който е под съмнение, е от Долна Саксония и е старши ефрейтор от военната авиация. Апартаментът му също е претърсен. Заедно с военния персонал на Бундесвера, няколко цивилни, които са били в съответните чатове, също са под подозрение на властите.

Причината за разследването е арестът на един от войниците в Бундесвера през февруари тази година. Както обяснява Der Spiegel, при бащата и братът на войник на име Тим Ф., който служил в Пфулендорф, също са открити няколко пистолета и пушки, както и гранати, запалителни бомби, запалителни устройства и всякакъв вид патрони. По-голямата част от този арсенал изглежда произхожда от бивша Югославия или е оцелял от Втората световна война.

Фактът, че Тим Ф. е десен екстремист, е ясно доказан в манифеста, който разследващите открили в чантата на неговата приятелка. В трактат, озаглавен „Как да се завземе властта в Германия“, войникът съвсем открито описва насилствен преврат със свалянето на правителството и щурма на Бундестага.

Тим Ф. е уволнен от Бундесвера в средата на април поради признаци за неспазване на конституцията. Сега той все още се намира в следствения арест. Оттам той пише писма до приятели, които според разследването потвърждават неговите десни радикални настроения.

След нападението над дома на Тим Ф. в Хесен, полицията продължава активно да разследва. В крайна сметка е установено, че мобилният телефон на войника съдържа чатове на WhatsApp, които съдържат индикации за негови другари, които открито споделят десните неонацистки идеи на Тим ​​Ф.

Дори имената на съответните групови чатове звучат еднозначно, подчертава германското списание. Единият от тях се нарича „Съюз на германските националисти“, другият е „Терапевтична група Руна“.

В тези групи войниците споделят нацистка пропаганда, като изображения на Хитлер, но също така обменят жестоки към чужденците враждебни шеги. След като в един от чатовете били открити доказателства, че един от участниците му иска да закупи автомат „Скорпион“, оперативните работници решили да извършат обиски.

Източник: https://www.spiegel.de/consent-a-?targetUrl=https%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Fpolitik%2Fdeutschland%2Fbundeswehr-soldaten-tauschten-hitler-bilder-auf-whatsapp-aus-a-e3d5ab16-52e5-49e5-a166-2822dabf2ca9&ref=https%3A%2F%2Frussian.rt.com%2F

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments