Radio Praha: Чешкият министър съди за статия за пътуването си до Русия


Чешкият външен министър заведе дело срещу информационен сайт, в който се пише, че по време на посещението си в Русия той ще обменя информация за взривовете във Врбетица за доставки на руска ваксина срещу коронавируса. В същото време, както пише Radio Praha, той заяви, че дори не е имал намерение да пътува до Москва, а още повече да разкрива секретна информация.

Radio Praha: Чешкият министър съди за статия за пътуването си до Русия

Чешкият външен министър и първи вицепремиер Ян Хамачек планира да пристигне в Москва на 19 април, но посещението в крайна сметка беше отменено. В същото време чешкият уебсайт Seznam Zprávy публикува статия, в която се казва, че той ще замине за Москва, за да обмени информация с Русия за експлозиите във Врбетица през 2014 г., в които руските специални служби са обвинени в участие. В замяна той е трябвало да получи руската ваксина Спутник V.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments