Ердоган: Европа се превръща в затвор за мюсюлманите

Ислямофобията и дискриминационните закони превръщат Европа в затвор под открито небе за мюсюлманското население, пише Hürriyet Daily News, позовавайки се на думите на Реджеп Ердоган. Турският лидер сравни атмосферата, създадена в Европа срещу мюсюлманите, с атмосферата на омраза, създадена срещу евреите преди Втората световна война.

Ердоган: Европа се превръща в затвор за мюсюлманите

Европа се превръща в затвор за 35 милиона мюсюлмани заради ислямофобията и дискриминационните закони, приети в няколко държави, пише Hürriyet Daily News, позовавайки се на изявлението на турския президент Реджеп Ердоган.

„Расизмът, враждебността, дискриминацията и нетърпимостта към мигрантите са само някои от многото злини. Без съмнение ислямофобията е толкова опасна, колкото и коронавирусът. Този вирус се разпространява бързо, особено в европейските страни“, цитира вестникът думите на Ердоган.

Турският лидер заяви, че Европа се превръща в затвор под открито небе за мюсюлманите.

Ердоган сравни атмосферата на омраза, създадена срещу евреите преди Втората световна война, с атмосферата, «създадена срещу мюсюлманите днес». Според политика подобни настроения са особено силни във Франция.

Турският лидер също изрази загриженост относно намерението на френското правителство да приеме закон за борба с екстремизма, пише вестникът. Според Ердоган този закон противоречи на основите на правата на човека и религиозната свобода. Политикът призова Париж да преразгледа становището си по закона и също така отбеляза, че Анкара е готова да си сътрудничи с Франция по въпросите на интеграцията и борбата с тероризма.

Източник: https://www.hurriyetdailynews.com/europe-becoming-open-prison-for-muslims-erdogan-164698

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments