Daily Telegraph: Сан Марино примамва чуждестранни туристи с руската ваксина

Тъй като в болниците в Сан Марино няма пациенти с коронавирусна инфекция, властите решиха, че имат възможност да стартират кампания за ваксинационен туризъм, използвайки руския препарат Спутник V. Според The ​​Daily Telegraph местните власти също се надяват, че скоро страната им ще може да издава сертификати за ваксинация на своите граждани и туристи.

Daily Telegraph: Сан Марино примамва чуждестранни туристи с руската ваксина

Сан Марино обяви, че ще даде възможност на туристите да бъдат ваксинирани с руския препарат «Спутник V», ако дойдат да почиват в тази независима микродържава в Северна Италия. Според The ​​Daily Telegraph, тъй като в момента в болниците в Сан Марино няма пациенти с коронавирусна инфекция, властите решиха, че имат възможност да стартират кампания за ваксинационен туризъм, както обяви министърът на туризма Федерико Педини Амати.

„Кампанията за ваксиноционен туризъм ще започне на 17 май и ще засегне чужденци, а не италианци“, каза министърът.

Той обясни, че туристите, желаещи да дойдат в Сан Марино, за да се ваксинират, ще трябва да резервират хотелски стаи поне седмица преди пристигането си. Освен това ще трябва да планират второ пътуване до Сан Марино — за около 21-28 дни, за да получат втора инжекция от руската ваксина.

Двете дози на ваксината ще струват на туристите 50 евро. Те също се надяват, че страната им скоро ще може да издава сертификати за ваксинация на своите граждани и туристи, казаха местните власти.

Както вестникът припомня, Сан Марино не е член на Европейския съюз, където ваксината Спутник V все още не е одобрена за употреба. В момента Европейската агенция по лекарствата извършва експертиза на руската ваксина.

Източник: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/05/12/san-marino-lures-tourists-cut-price-sputnik-vaccines/

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments